Kraakvers: Verba Meat wordt Food Atelier!
Misschien hoorde u al iets waaien, maar bij deze is het officieel: Verba Meat begint aan een veelbelovend nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. En daar hoort natuurlijk een nieuwe naam bij: Food Atelier! Authentieke recepten bereid op artisanale wijze, de beste kwaliteit en cookvenience oplossingen. Dát zijn de ingrediënten van onze succesformule.
Food Atelier staat synoniem voor ‘cookvenience’, een optimale combinatie van koken (‘cooking’) en gebruiksgemak (‘convenience’). We produceren zowel volledige maaltijden als maaltijdcomponenten en vleeswaren van de hoogste kwaliteit. Onze producten bieden al het gebruiksgemak die een moderne keuken vereist en zijn dus ideaal voor zowel de thuiskeuken als de food professional.
Food Atelier is het logische en ambitieuze vervolg van Verba Meat, een bedrijf opgericht in 1953 en gespecialiseerd in de verwerking van culinaire hammen. Al snel barst Verba Meat uit zijn voegen en begint het op vraag van zijn klanten ook met het ‘dicen en slicen’ (versnijden in blokjes en sneetjes) van hammen en diverse fijne vleeswaren.
Intussen is het bedrijf blijven groeien en biedt het een veel uitgebreider productengamma aan. Vlaamse klassiekers, succulente sauzen, superieure soepen, kant-en-klare maaltijden en maaltijdcomponenten, bereid met verse ingrediënten… Hoog tijd dus voor een nieuwe naam! Het merk Verba (de verwerking van hammen) blijft wel bestaan, naast het uitgebreide aanbod van Food Atelier (Sjefs, de Smaak van Vlaanderen, Gustave, Joséphine, enz.).
De 10 voordelen van Food Atelier:
- Topkwaliteit
- Langere versheid en houdbaarheid
- Minder tijd besteden aan productie
- Betere ‘waste’ controle
- Constante kwaliteit
- Perfecte controle op kostprijs
- Minder hoog geschoolde medewerkers nodig
- Conform wettelijke normen (HACCP…)
- Makkelijke ‘mise en place’
- Meer rendement